Aktuellt program

KOMMANDE SPELNINGAR

 

Spelningarna sker på Stures Bowling & Sportbar.

Inför spelningarna kan bord bokas på tel. 0322-61 12 20

Spelningarna börjar kl. 19.30. Kassan öppnar kl. 18.45

 

Föreningen Jazz i Alingsås

Bildad 1999

Höstens program

25 september

Göteborg Swing Socity

 

På scen står åter igen Göteborg Swing Society. Senast de gjorde succé hos oss på Stures var våren 2015. Nu får vi åter njuta av nestorn Lennart Adfors på vibrafon. Övriga skickliga musiker spelar keyboard, klarinett, bas, trummor. Mycket går i Goodmans och Hamptons anda. Nämnas kan också att Adfors, förutom att hantera vibrafonen, också kan hantera en mikrofon (han är en trevlig presentatör).

 

16 oktober

Hill Blue Unit med Johanna Lillvik

 

De fem musikerna har spelat tillsammans i många år, men vid sångmikrofonen har det varit ett par byten. Numera heter hon Johanna Lillvik och i denna form gästade de Alingsås Jazzfestival så sent som i våras. Succén var stor och vi vill gärna att de skall ses och höras igen. En av musikerna är Torbjörn Stensson på sax, välkänd för alingsåsarna. Här bjuds man på härligt bluesgung bl.a.

 

13 november

More Than a Pair

 

Ännu en favorit i repris på Stures. Gruppen har ibland framträtt under namnet Samuel Olssons orkester. När trumpetsolisten Samuel från Bohuslän Big Band spelade på Nefertiti i Göteborg, bad en ung kvinna, Pernilla Andersson, att få sjunga med. Ljuv musik uppstod i dubbel bemärkelse och Samuel och Pernilla blev ett par. De är verkligen More than a pair, då familjen numera är en kvartett. Barnvakt har säkert ordnats, så vi kan få njuta av högklassiga musiker och en mycket skicklig jazzsångerska.

 

4 december

 

"Juljazzen"

 

avslutar höstsäsongen, då våra kära medlemmar bjuds på fri entré, jultallrik och jazzunderhållning m.m. Dessutom kommer Alingsås Lucia på besök. Ha därför med en slant till dem samt till den dryck ni tar in till maten. Den får ni nämligen stå för själva. Anmälan görs till Kerstin Sigurdson på tel. 0322-93883 eller i entrén någon jazzkväll. Ni, som ännu inte löst medlemskap, missa inte detta tillfälle till en trevlig, nästan gratis kväll, med njutbar god musik!